Volkspark entreeAlles wat je aandacht geeft, groeit.

Vanmorgen ga ik samen met onze hond op pad richting het Volkspark. Plezierig is de aangename temperatuur en geniet ik van de prachtige ingang van het park in dit jaargetijde. In mijn broekzak zit een pocketcamera voor wat foto’s.

Eenmaal in het park loop ik voor de volgende uitgang links af en zie op een boom, bankje en betonvloer eronder, blauwe verf. Naderbij komend zie ik op de boom een hakenkruis en afkortingen. Op de betonvloer zijn meerder afbeeldingen en afkortingen zichtbaar, de bank heeft vlekken.

Vol verwondering, ongeloof en onvrede fotografeer ik de afbeeldingen op de boom. Ik realiseer mij dat ik nog nooit een hakenkruis in levende lijve heb gezien. Ook baal ik van het feit dat ik geen telefoon bij me heb. Dan had ik de foto’s meteen op twitter gezet.

Mijn weg vervolgend blijft in mijn hoofd rondzingen wat ermee te doen. Wat ga ik thuis doen, hoe verwoord ik een en ander ? Tot dat me invalt dat ik de politie zal bellen en o, ja, natuurlijk het volksparkbeheer. Daar begin ik mee. Thuis bel ik de beheerder en meld hem wat ik gezien heb. Hij zegt toe in de middag actie te ondernemen en wil graag mijn foto’s.

Omdat het heerlijk weer is zitten we buiten te ontbijten en word me het volgende duidelijk.

Met mijn telefoon had ik direct foto’s kunnen maken en doorsturen via social media en daarmee dit nare beeld wereldkundig gemaakt. Wat er dan mee gebeurd zou zijn is mij onbekend. Maar het krijgt dan aandacht, nog meer aandacht en zo groeit iets wat ik niet wenselijk acht. Zeker ook omdat ik steeds meer moeite krijg met alle negatieve berichten in de media. Vaak zijn het de uitzonderingen op al het vele dat goed gaat.

Nu heb ik de keus gemaakt om met een foto van de entree van het Volkspark dit stuk te schrijven en de aandacht te vestigen op een beeld dat bloei, pracht en praal uitstraalt. Het overgrote deel van dit park viert zichtbaar de lente. Daarvan genieten geeft rust en bewustzijn om te focussen op dat wat goed gaat !